Olen harrastanut ristipistojen tekemistä jo 13 vuotta säännöllisesti. Ensimmäinen ristipistokäsityö tuli tehtyä yläasteen käsityön tunnilla. Käsityöt eivät silloin vielä niin paljon kiinnostaneet kuin nyt ja käsityön numero oli kohtalainen.

Vuonna 1995 muutin toiseen kaupunkiin jossa en tuntenut ketään. Jouduin samana vuonna myös työttömäksi ja mietin mitä sitten tekisin syömisen lisäksi. Muistaakseni sain äidiltäni Kotiliesi lehtiä ja yhdessä numerossa oli kuvat ja ohjeet kahdesta ristipistotaulusta. Aiheena oli ruusut. Ihastuin kuviin (ruusu on lempikukkani) ja ajattelin yrittää. Alussa oli todellakin enemmän yritystä kuin taitoa. En ollut tehnyt niitä sitten yläasteen. Kun aloittelijana en tiennyt kangasvalikoimista, niin valitsin kankaaksi vaaleanruskean pellavakankaan, jossa laskettiin lankoja! Siis aloitin vaikeimmasta päästä.

Niiden jälkeen olen tehnyt lukuisia tauluja, pieniä ja suuria, ison pöytäliinan, kaitaliinoja, pyyhkeen koristeen, pari tyynyä. Olen tehnyt muutamia myös lahjaksi.

Neljä vuotta sitten kyllästyin tekemään pelkästään muiden tekemistä malleista. Ajattelin tehdä omia mallejani. Ensimmäinen oli pieni joulukortista tehty maisema. Siitä tuli vähän liiankin taiteellinen. Mieheni ei ole kovin innostunut julisteiden ripustelusta, mutta taulut eivät ole kielletty. Siitä sain idean tehdä yhden idolini muotokuvan tauluksi. Tein Paul McCartneyn kuvan ristipistotauluksi. Sen tekemiseen vei noin 4 kuukautta. Paljon jouduin purkamaan kun tietokoneen tekemä ohjeeni antoi todella oudot värit kasvoihin. Vaihdoin toistakymmentä väriä toisiin. Nyt on Paul McCartney kehystettynä seinällä.

Seuraavan muotokuvan tein lahjaksi. Keväällä 2004 Tanskan Kruununprinssi Frederik meni naimisiin Austraalialaisen Mary Donaldsonin kanssa. Olen koko ikäni ihaillut kuninkaallisia, taisi alkaa Dianasta. Katsoin Maryn ja Frederik häät tv:stä ja häät olivat niin ihanat ja pari oli niin onnellisen oloinen että oli aivan pakko onnitella. Tein ristipistotaulun heille häälahjaksi heidän virallisesta hääkuvastaan ja lähetin sen. Olisi hauska tietää missä kuva on tällä hetkellä. Onko Amalienborgissa, Fredensborgissa vai missä muiden häälahjojen kanssa.

Sitten tein muotokuvan Kruununprinsessa Marysta ja taulun kuvasta jossa Mary ja Frederik ovat poistumassa kirkosta juuri vihittyinä. Tälle taululle annoin nimeksi "Happily ever after".

Olen myös kiinnostunut historiasta ja kuninkaallisista yleensä. Tällä hetkellä on tekeillä yhtä aikaa kolme työtä, etten ainakaan kerkeä kyllästymään. Yksi on valmis malli joulukuusen matto (toivottavasti kerkeää ensi jouluksi), tarkka kopio Mona Lisasta ja suuri työ Tuxenin maalauksesta "Father-in-law of Europe and his family". Se on maalaus 1800-luvun loppupuolelta, jossa on Tanskan Kuningas Christian IX vaimonsa ja kuuden lapsensa kanssa perheineen. Hänen yhdestä pojastaan tuli Kreikan kuningas, tyttärestään Dagmarista Venäjän tsaaritar ja tyttärestään Alexandrasta tuli Englannin kuningatar.